Wat neem ik mee op skivakantie?

Skivakantie

Bijna krokusvakantie oftewel skivakantie! Vele bestemmingen, skiën, snowboarden, heerlijke raclette, zalige après-ski in het zonnetje. Enkele zaken waar velen naar uitkijken. Wil je optimaal kunnen genieten? Dan is deze post niet onbelangrijk. Lippenbalsem is het nummer 1 product die niemand vergeet, wij helpen je herinneren aan nog andere noodzakelijke gezondheidsproducten.

Zonnecrème tijdens de skivakantie

De huid is in de winter nog niet gewend aan de sterke zonnestralen, hierdoor is ze kwetsbaar. De ijle lucht in de bergen zorgt voor meer kracht van de uv-stralen, wat dan weer zorgt dat de huid makkelijker beschadigd kan worden.

  • Om de 2-3 uur zonnecrème smeren met een factor 30 of 50 is de boodschap. Lierac, Louis Widmer en Bioderma zijn enkele merken die we adviseren.

De huid en lippen

Je huid en lippen moeten tijdens de skivakantie de koude en wind trotseren. Die warme zalige douche na je activiteit droogt uit. Zorg er dus voor dat je de huid en lippen kan herstellen.

Je huid verzorgen met een voedende en hydraterende crème gaat optimaal herstellen. Zorg voor een hydraterende lippenbalsem dan zul je ook geen last hebben van die lastige velletjes.

Je handen verzorg je het best door een handcrème aan te brengen voor het aantrekken van de handschoenen. De crème zal goed indringen omdat je handen beschermt zijn door de handschoenen.

Cold hot pack tijdens je skivakantie

Verkramping, kneuzing, spier of gewrichtspijn,… enkele zaken die jammer genoeg ook horen bij het skiën of snowboarden tijdens je skivakantie. Deze ‘zorgen’ kan je makkelijk oplossen. Herbruikbare kompressen bieden 2 functies aan:

  • Het koelen helpt bij zwelling en kneuzing.
  • Het verwarmen helpt bij spier-of gewrichtspijn of verkramping.

Ski/snowboard een hele dag lang

Energie te kort op skivakantie kan zeker en vast voorkomen, denk maar aan je beenspieren wanneer je af de zwarte piste gaat of voor degene die blijven plakken op de après-ski.

Repen en gels helpen je verder als tussendoortje op de piste. Ze zijn niet enkel voor de wielrenners zoals velen denken. Ook jij kan op je skilatten dat tussendoortje gebruiken.