Hooikoorts-ogen voorkomen?

Hooikoorts

Tips en tricks bij tranende en jeukende ogen

SPRING IS IN THE AIR! Last van hooikoorts? Vraag gerust naar advies. Wij kunnen jou een hele reeks producten aanraden zoals luchtzuiverende spray, medicatie, dermo-cosmetica,…

Tranende, jeukende ogen, een loopneus en onbedaarlijke niesbuien… Terwijl iedereen van het zonnetje geniet, is de voldoening voor jou een heel stuk minder groot als je hooikoorts hebt. Wat kan je doen om die vervelende hooikoorts-ogen te verlichten?

Hoe kun je hooikoorts-ogen voorkomen?

Hooikoorts is een allergische reactie op vrijkomend stuifmeel. Jeukende, tranende en opgezwollen ogen en overgevoeligheid voor licht zijn veel voorkomende symptomen van hooikoorts. Om tranende hooikoorts-ogen te vermijden kan je volgende tips in gedachten houden. Terwijl sommige tips specifiek op de ogen gericht zijn, zullen andere tips meer de algemene hooikoorts symptomen verminderen:

  • draag zoveel mogelijk een zonnebril, zodat het stuifmeel minder snel in je ogen komt.
  • probeer wrijven in de ogen te vermijden. Heb je erg veel last van tranende ogen, dan kan je een nat washandje gebruiken om je ogen schoon te houden.
  • oogdruppels kunnen jeukende ogen vermijden. Bereid je lichaam voor op een pollenaanval met natuurlijke hulpmiddelen, zoals de nieuwe Pollinosan hooikoorts oogdruppels. Deze hooikoorts oogdruppels geven je snelle verkoeling en de verzachtende bestanddelen zorgen voor verlichting bij rode, branderige of jeukende ogen. Deze oogdruppels vormen ook een traanfilm over het oog, waardoor je beschermd blijft tegen nieuwe pollen als het gras in je tuin lang wordt: maai het gras niet zelf.
  • sluit zoveel mogelijk ramen en deuren bij warme temperaturen.

Andere tips

  • Droog je was niet in de open lucht, zo vang je minder pollen op;
  • Sport of wandel na een fikse regenbui, dan zijn er minder pollen in de lucht;
  • Zoek eerder de stad op dan het platteland, hier zijn minder pollen in de lucht;
  • De ideale luchtvochtigheidsgraad in je woning ligt tussen 40% en 60%. Plaats desnoods een luchtbevochtiger;
  • Ananas, vlees, eieren, bananen, appels, druiven en perziken verhogen allergische reacties, dus deze voedingswaren kan je best even vermijden tot het hooikoortsseizoen achter de rug is;

Hooikoorts in de lucht!

Het hooikoortsseizoen loopt meestal van februari tot november, afhankelijk van de weersomstandigheden. Vanaf het begin van de lente komen pollen vrij uit grassen, planten en bomen. Maar in de komende warme maanden barsten de pollen pas echt goed los, daarom geef ik je graag meer informatie over wat hooikoorts nu eigenlijk is. We hebben een special gemaakt met alle vragen en antwoorden.

Bekijk het pollenweerbericht

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de pollen in de lucht? Bekijk dan het A.Vogel pollenweerbericht of download de hooikoortsapp.