Kleur en stijladvies – tips voor het volronde vrouwen type

Volronde vrouwen

Ben jij het lichaamstype waar de klassieke schilders dol op waren en waar veel culturen helemaal geen moeite mee hebben, kortom: volronde vrouwen. Dan hebben we een paar tips voor jou.

Eerst en vooral moet je naar je figuurtype kijken: ben jij een vrouw waarbij de bovenbenen slank zijn, maar de taille meteen verdwijnt zodra er een pondje bij komt?

Dan zijn jouw sterke punten: de prachtige rechte schouders en de naar verhouding lange benen.

Je kunt deze sterke punten benadrukken met rechte rokjes, een recht vallende broek, een jasje dat mooi aansluit onder je buste of glad op de heup valt.

Wat je beter vermijdt, zijn alle modellen die de aandacht naar de taille brengen zoals een ceintuur, knopen of ritsen of een belijning die het model rond de taille nauw sluitend maakt.

Wat je wel kan doen, is de aandacht brengen naar die slanke rechte heupen door daar een ceintuur of riem te dragen en laat die prachtige schouders zien.

Voorkom dat de bovenkant topzwaar lijkt ten opzichte van je slanke enkels en benen: een V hals doet dat voor je.

Volronde vrouwen: type 2

Ben jij de vrouw waarbij eerst de rondingen op heupen en billen gaan uitdijen, maar blijft je taille altijd wel zichtbaar? Dan ben je gezegend met het klassieke vrouwenlichaam. Ook voor dit type volronde vrouwen hebben we wat stijladvies.

Tips: draag kleding die mooi de lijn van de taille volgt en dan een klein beetje uitloopt. Draag jasjes, blouses die eindigen boven je heup, en trek truien of T-shirts niet over je billen: dit maakt ze onnodig breed. Zorg voor beenlengte door kleuren vanaf taillehoogte in 1 richting te kiezen. Allemaal even licht of donker of dezelfde kleur, dus ook je schoenen. Kies deze het liefst met een hak. Zorg voor een speels kleuraccent of een glanzend voorwerp op taillehoogte. Zorg dat je schouders even breed lijken als je heupen: hierdoor lijkt je taille slanker.

Kleuradvies

Voor beide lichaamstypen van volronde vrouwen geldt:

  • Kies de kleuren onder altijd donker en lichte kleuren boven: hiermee wordt de aandacht naar je gezicht geleid.
  • Horizontale accenten zoals: twee zakken op dezelfde hoogte, een streep in de breedte, verbreden.

Kies deze details op het gebied waar je breder wilt lijken.

Kleuraccenten die verticaal worden herhaald, zoals schoenen en een sjaaltje in dezelfde kleuren, verlengen en leiden de aandacht af van rondingen.

Verticale lijnen zoals een enkele rij contrasterende knopen, of een sierstiksel langs de lengte naden, verlengen.