Badkamergeheim: gezichtsverzorging voor dag en nacht

Gezichtsverzorging

In de vorige blog kon je lezen dat een goede huidverzorging begint met de reiniging van je huid. In deze blog vertel ik je graag welke de volgende stappen zijn naar een gezonde, frisse huid. En welke producten mijn topfavorieten zijn qua gezichtsverzorging voor dag en nacht.

Boost je huid met een serum

Geef je huid een extra boost en integreer een serum in je dagelijkse ochtend- en avondritueel. Dit doe je altijd na de reiniging van je gelaat. Ik gebruik hiervoor het Hydragenist serum van Lierac: een licht vloeibare crème, met een doordringende structuur vol actieve bestanddelen.

Waarom een serum? Omdat deze meer actieve ingrediënten dan een crème bevat, en de huid dus extra hydrateert en beschermt. Diezelfde actieve ingrediënten in een dag- of nachtcrème stoppen heeft overigens geen zin, omdat ze de structuur van de crème onstabiel zouden maken. Een extra product voor je gezichtsverzorging is dus wel echt nodig.

Breng het serum zachtjes met je vingertoppen aan, dan wordt het volledig opgenomen door je huid. Met als resultaat: een extra vochtgehalte, een vollere huid én gladdere rimpels en lijntjes. Eens je het serum goed hebt laten inwerken, dan breng je pas je dag- of nachtcrème aan. Op deze manier stimuleer je het hydraterend effect van je serum.

“Facials are workouts for your skin… Don’t forget!”

Een goede dagcrème om de dag te starten

Ik ben absoluut fan van de Hydragenist hydraterende dagverzorging van Lierac. Deze bestaat in twee texturen:

Enerzijds heb je de lichtere gel-crème voor een gemengde tot droge huid. (Deze gebruik ik zelf altijd)

Anderzijds heb je de iets rijkere crème, voor een droge tot zeer droge huid.

Zoals de naam doet vermoeden hydrateert deze dagcrème in de eerste plaats je huid, en zorgt zo voor een intens en onmiddellijk verfrissend effect. Microrijstpoeders met matterend effect vervolledigen de formule van deze gezichtsverzorging. Bovendien worden ook nu weer rimpels en lijntjes gladder. Een hydraterende dagcrème draagt dus zeker bij tot de verjonging van je huid. Het is bovendien ook de perfecte basis voor je make-up.

Op zonnige dagen gebruik ik trouwens altijd een dagcrème met UV-filter. De Emulsion Hydro-active van Louis Widmer mét SPF 30 is een hiervoor een topproduct. Een lichte gel-emulsie die intensief hydrateert, goed intrekt en anti-ageing werkt. Let er wel op dat je bij het aanbrengen de omgeving rond je ogen vermijdt. Want door de UV-filters kunnen je ogen gaan tranen.

Een rijke nachtcrème die je huid herstelt

Je huid herstelt zich terwijl je slaapt. Daarom is het belangrijk om ook ’s avonds je huid te verzorgen met een nachtcrème, aangepast aan jouw huidtype. Het verschil met een dagcrème? De textuur van een nachtcrème is meestal iets rijker en bevat vaak stoffen die -in vergelijking met een dagcrème- niet door UV-stralen worden afgebroken. De hoog gedoseerde bestanddelen ervan dringen bovendien dieper in de opperhuid waar ze je huid hydrateren en verstevigen.

Zelf gebruik ik de gloednieuwe Supra Radiance Detox nachtcrème van Lierac (de vroegere Magnificence nachtcrème) als gezichtsverzorging ‘s nachts. Zoals de naam al doet vermoeden zorgt deze voor een ontgiftend effect van je gelaat. Je zal bij het ontwaken merken dat je huid weer zijdezacht aanvoelt, klaar om aan de dag te beginnen!

Gezichtsverzorging op jouw maat

Zit je nog met vragen over gezichtsverzorging? Of mist jouw verzorgingsritueel nog een goed product? Kom gerust eens bij ons langs, wij staan steeds voor je klaar met professioneel advies. Bovendien hebben wij een toestel om je huid te analyseren.

Bron: Bij Katrijn