Badkamergeheim: de perfecte gezichtsreiniging

Gezichtsreiniging

De dagelijkse gezichtsreiniging is één van de belangrijkste stappen in een goede huidverzorging. In mijn eerste blog over badkamergeheimen leg ik je graag uit waarom gezichtsreiniging zo belangrijk is. En op welke manier ik iedere dag mijn huid reinig.

Gezichtsreiniging: zowel ’s morgens…

Dat je ’s avonds best je gezicht reinigt is algemeen geweten. Maar ook ’s morgens is je gezicht reinigen geen overbodige luxe. Je huid lijkt misschien wel schoon als je net uit bed komt; maar vuil, zweet en olie hopen zich immers in je huid op gedurende de nacht. Even spoelen met wat water dan maar? Helaas, met water was je geen vetten weg. Een geschikt reinigingsproduct is daarom essentieel.

Bovendien neemt een gereinigde huid veel beter de actieve ingrediënten op die in je crème of serum zitten. Deze kunnen helaas niet door het laagje vet jouw huid binnendringen.

… als ’s avonds

Ook ’s avonds is het superbelangrijk je huid te reinigen. Enerzijds om make-up te verwijderen. En anderzijds, zeker als je zoals mij in de stad woont, om een vuil laagje van je gezicht te verwijderen. Omdat je huid ’s nachts het meest actief is, is het belangrijk dat je huid schoon is zodat de nachtcrème en/of serum goed kan inwerken. Zit er nog een vuil laagje op je huid, dan kunnen de voedende ingrediënten niet goed indringen.

Hoe doe ik het?

Ik heb een vrij droge huid, met soms periodes waarin ze iets vetter aanvoelt. Daarom ben ik absoluut fan van de schuimende reinigingscrème van Lierac. Deze verwijdert mijn make-up en vuil/vet laagje, én maakt mijn huid mooi glad door de enzymatische micropeeling.

Ik breng de crème in cirkeltjes aan op mijn droge huid, voeg wat water toe, masseer opnieuw goed in en spoel af met water. Daarna is het belangrijk je reiniging te vervolledigen met een tonic of lotion. Hiervoor gebruik ik de dubbel verkwikkende gel-lotion van Lierac. Omdat ik mijn gezicht waste, staan mijn poriën ietwat open. Door deze lotion te gebruiken worden ze opnieuw gesloten, en worden ook de laatste restjes zeep en onzuiverheden verwijderd.

Deze lotion is super verfrissend. Heel fijn om ’s morgens fris en monter aan de dag te beginnen. Je zal zien dat de lotion een gelstructuur heeft, maar eens je hem op je gezicht aanbrengt wordt deze vloeibaar. Heel gemakkelijk om met een wattenschijfje aan te brengen, zeker niet afspoelen en… Klaar is kees!

Kalmerende oogmake-up remover

Tot slot verklap ik je graag mijn geheimpje voor het verwijderen van mijn (niet-waterproof) mascara en oogschaduw. Ideaal hiervoor vind ik de kalmerende oogmake-up remover van Vichy. Deze voelt aan als water (het product bevat dan ook thermaal bronwater) en verwijdert op een heel zachte manier make-up van gevoelige ogen. Geen prikkende ogen of een vettig laagje achteraf. Gewoon met een wattenschijfje op de oogleden aanbrengen en… Bye bye oogmake-up!

Gezichtsreiniging: ik sta voor je klaar

Ben je op zoek naar de juiste producten om jouw huid te laten stralen? Spring zeker eens bij me binnen, ik help je graag op weg naar een gezonde huid!

Bron: Bij Katrijn