Deo scrub

‘De Deo scrub van Oy zou ik zeker aanraden aan iedereen die wat deo-moe is.’

Deo scrub van Oy: 8,5/10

Prijs/kwaliteit van de deo scrub:

Niet spotgoedkoop voor een deo, maar voor zijn werking zeker niet té duur.

Geur/textuur:

Op de tube staat ‘Marrakech’, wat mij doet vermoeden dat hij sterk en krachtig zal ruiken. Dat is niet het geval, de geur is eerder fris en spa-achtig met eucalyptus, lekker! De textuur is een scrub in een crème-olietextuur die na het afspoelen geen vette film nalaat.

Pluspunten van de deo scrub:

Het gemak en zijn doeltreffendheid.

Gemak: je masseert een klein nootje in (ik gebruikte de eerste keer veel te veel, dat is nergens voor nodig) en spoelt het af. Klaar. Geen gedoe met vlekken op je kleren van een deospray, of droogtijd van een roller. Hij is uniseks, dus zowel mijn man als ik gebruiken hem.

Doeltreffendheid: de actieve bestanddelen in de scrub (en body wash, want die is er ook) optimaliseren de huidflora en neutraliseren de activiteit van de micro-organismen die geur veroorzaken. Er wordt dus niets gecamoufleerd, wat ik héél aangenaam vind. Niks erger dan een zweetgeur die – helaas altijd zonder succes – wordt onderdrukt door een bloemengeur.

Een ander pluspuntje is dat met de scrub de huid onder je oksels ook mooier wordt. Dat was misschien niet meteen je grootste zorg, maar wel mooi meegenomen. De huid is egaler én zachter na een tweetal weken, merk ik. Ook handig: je mag hem ook op andere zones gebruiken. Ideaal voor wie last heeft van zweetvoetjes, dus!

Minpunten:

Ik kan er geen bedenken. Wanneer je vooral last hebt van veel zweet, natte kringen dus, is hij misschien wat minder geschikt. Hij zal je geurvrij houden, daar ben ik zeker van, maar omdat hij de zweetproductie niet afremt, werkt hij dus niet als een antiperspirant die het zweten op zich tegengaat.

Zou ik het opnieuw kopen?

Ja, zeker, ik ben fan! Ik vond het best spannend: mijn oksels inwrijven met de scrub, 1 minuut wachten, afspoelen, afdrogen en dan… gewoon mijn T-shirt aantrekken. Géén deo spuiten, het voelde nogal ‘onbeschermd’ aan. Na mijn treinrit ben ik op kantoor meteen gaan checken in het toilet: geen geurtje te bespeuren. Ook de 2de test (een spurt op de fiets naar een persconferentie waarvoor ik al te laat was) is positief: ik ruik helemaal geen zweet. Ik hád een goede antiperspirant, maar vond het vervelend dat het 10 minuten duurde voor hij droog was. Ik zou hem zeker aanraden aan iedereen die wat deo-moe is. Hij is ook geschikt voor kinderen trouwens, dus zodra mijn zonen er nood aan hebben, ga ik ook Oy gebruiken, in plaats van een gewone deo.

Bron: Flair